митови | Кафе пауза

7 митови за среќата што ве спречуваат да бидете вистински среќни

Многумина од нас имаат неточни верувања за среќата, а тие можат да нè спречат да уживаме во животот. Дознајте во што не треба да верувате доколку сакате да бидете среќни.

10 заблуди за квалитетниот сон и несоницата

Ако пиете кафе доцна навечер, тоа нема да влијае на вашиот сон. Не, ова не е мит, туку е научно докажано. Можеби сте чуле разни стереотипи за добриот сон и несоницата, но многу од нив се лажни.

10 популарни митови за медицината за кои експертите велат дека се лага

Поголема група медицински експерти биле заинтересирани за тоа колку навистина се оправдани и ефективни медицинските рутини во денешното здравство.

Митови за депресијата во кои треба да престанете да верувате

За да разберете со што навистина се соочува личноста што е во депресија, прочитајте кои се најчестите митови поврзани со оваа ментална болест.

Што се крие зад најпопуларните летни митови?

Летото им е омилено годишно време на многумина, но има и многу митови поврзани со него. Прочитајте што се крие зад нив и откријте ја вистината.

5-те најголеми митови за рециклирањето и за животната средина

Во продолжение ќе прочитате неколку популарни верувања за рециклирањето и за заштитата на животната средина што не се точни.

10 застарени митови за родителството

Иако советите се претежно добронамерни, честопати ќе слушате од луѓето околу вас што и како треба да направите со вашето бебе.

Овa се најчестите заблуди за мачките

Прочитајте кои се најчестите предрасуди што луѓето ги имаат за овие крзнени животни и дознајте какви се мачките навистина.

5 митови за класичната венчавка во кои не треба да верувате

Пред да се откажете од класичната венчавка, размислете двапати за да не се каете поради вашата одлука подоцна.

Пет митови за врските и за бракот што ги учите од околината

Погледнете кои работи што сте ги научиле за врските и за бракот се само митови што треба да го оставите зад себе.

Трите најголеми митови за безусловната љубов

Крајно време е да престанете да верувате во митовите поврзани со љубовта и да ги прилагодите вашите очекувањата според реалноста!

Конечно се срушени најчестите фитнес митови

Водени од заблудата за резултатите што можете да ги постигнете, ризикувате да се повредите, па затоа погледнете го овој список на митови што не важат за вежбањето.