Невронаучниците советуваат: Овие 4 работи ќе ве направат среќни

Кога советите се понудени од страна на невронаучник, можеби вреди да одвоите неколку минути и да ги прочитате.

Постојаното жалење предизвикува физички промени во мозокот и доведува до депресија и анксиозност

Најдобро е да станете свесни зошто луѓето сакаат да се жалат, како тоа влијае на мозокот и како може да се променат негативните мисли.

Психолог објаснува зошто не постои „машки“ и „женски“ мозок

Истражувачите испуштиле една важна можност – резултатите имаат повеќе врска со големината на мозокот отколку со полот.

Научниците тврдат дека погрешно си го користиме мозокот бидејќи тој не е дизајниран за помнење

Ако мислевте дека тајната за моќен ум е да го наполните со многу информации користејќи ја вашата меморија, размислете повторно.

Учењето со музика може да ја промени структурата на вашиот мозок

Ова е резултат на едно истражување направено на Универзитетот во Единбург.

Лесно заборавате? Дознајте ја вистината зад овој незгоден проблем

Дали некогаш сте се запрашале зошто не можете да се сетите на сите детали од некоја ситуација?

5 знаци дека вашиот мозок е презафатен за да бидете среќни

Во кој момент модерниот живот почнува да ни пречи и нè ограбува од способноста да бидеме среќни?

10 чудни начини на кои нашиот мозок си поигрува со нас

Нашиот мозок одлучува како гледаме сè околу нас. Тој внимателно нè води низ маглата која е светот околу нас... освен кога нè лаже.

Како мозокот може да ги издаде нашите тајни?

Што би се случило кога нашиот личен компјутер би почнал да ги споделува сите наши приватни информации со непознати луѓе?

Научно докажано: Нашиот мозок има вродена предиспозиција да помага на другите

Резултатите од повеќе истражувања докажале дека алтруизмот, односно желбата за несебично помагање на луѓето, влијае на нашето здравје, па дури и на животниот век.

Научно докажано: Еднаш прељубник – засекогаш прељубник!

Најновите истражувања нашле врска помеѓу неверноста и мозокот и дале објаснување зошто сериските прељубници продолжуваат да го изневеруваат партнерот.

10 факти за мозокот што ги докажуваат неверојатните способности на човекот

Прочитајте ги овие неверојатни факти за мозочната функција и почнете да ги применувате уште денес...