реклама | Кафе пауза - Part 5

Автобуски станици искористени во креативни маркетинг кампањи

Автобуските станици се одлично место за рекламирање, иако може да бараат употреба на доста труд и креативност.

Најинтересните фудбалски реклами на сите времиња

Спортските компании „Најк“ и „Адидас“, заедно со компанијата за пијалаци „Пепси“, ги снимаат најинтерсните спортски реклами, во кои редовно се појавуваат најдобрите светски фудбалери.

Маркетинг преку кеси за пазарење

Секојдневно, кога купуваме нешто добиваме ќеса, со која несвесно стануваме нечија подвижна реклама. Ова е колекција од неколку одлични решенија за маркетинг преку ќеси за пазарење.

Неверојатна реклама: „Angry Birds“ во живо

Верувале или не, но во Барселона се сними една од најдобрите реклами на сите времиња. Имено, веќе култната игра „Angry Birds“ доби своја изведба во живо...

Танцување со прсти

Како би изгледало кога би танцувале само со прстите на рацете? Ова неверојатно видео ќе ви ја покаже техниката на исцртување правилни геометриски форми во просторот, на тој начин креирајќи динамична игра со прсти.
Датум: 19 јун 2011
, Автор:

Креативни билборди

Рекламните билборди се дизајнираат за да влијаат брзо и долготрајно, оставајќи го набљудувачот цел ден да размислува за пораката на она што го видел и прочитал. Креативни билборди има насекаде во светот...
Датум: 18 јун 2011
, Автор:

Оригинални идеи за моќен маркетинг

Во денешно време, кога секој човек на дневно ниво гледа по илјадници реклами, најтешката работа е да се привлече вниманието на потенцијалните купувачи. Еве некои ултраефективни начини.

60 минималистички реклами

„Помалку е повеќе“. Да, но, за дизајнерите вистински предизвик е да најдат креативно решение за да „кажат“ сè што треба со помалку. Оние кои успеваат, ни презентираат неповторливи идеи, кои се интересни за гледање.
Датум: 16 апр 2011
, Автор:

5 начини вашето хоби да го претворите во бизнис

За некои тоа е целосното посветување на работата, а за други - некое хоби кое на животот му дава поинаква димензија и смисла за постоењето. Прочитајте 5 начини како хобито може да ви стане работа со полно работно време.

Шокантни постери за цигарите

Погледнете неколку шокантни и во исто време инспиративни рекламни кампањи против пушењето.

Новогодишни рекламни кампањи

Погледнете неколку интересни рекламни кампањи на инспирирани од божиќната и новогодишната вечер.

Реклами кои инспирираат

Дури и стариот календар, секои 28 години станува нов... Погледнете неколку инспиративни реклами кои ќе ве натераат да размислувате поинаку.