Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Во овие моќни фотографии, деца од различни држави во светот, кои потекнуваат од семејства со различни финансиски примања, ја покажуваат нивната омилена играчка, а резултатот ќе ве изненади.

Луѓе споделуваат кои биле најсмешните нешта што погрешно ги разбрале во детството

Вистина е, кога сме деца можеме да ги сфаќаме нештата или премногу буквално или целосно несоодветно.

10 најлоши нешта со кои бабите и дедовците ги излудуваат родителите

Никогаш не ги следат упатствата кои им ги давате, бидејќи тие веќе одгледале деца (вас) на начин кој се применувал во тоа време

7 начини на воспитување деца низ светот коишто и Македонците можат да ги применат

Не постои еден, унифициран начин според кој родителите можат да се водат во воспитувањето деца.

Најубавите изреки за децата и семејството

Прочитајте ги овие цитати за семејството и потсетете се колку е важно да се одржува топлината, заедништвото и љубовта.

Најголемите предизвици со кои се соочуваат децата во раните фази на нивниот развој

Секој од нас се соочува со предизвици и проблеми во текот на животот, а децата не се поштедени од тоа.

11 нешта кои несвесно ги правите само затоа што сте дете единец

Избегнувајте да се оправдувате пред луѓето преполни со стереотипи за децата единци, бидејќи вашето однесување е сосема нормално.

Овој сингл маж ја доби титулата татко на годината откако посвои 4 деца со посебни потреби

„Сите мои деца ми носат неизмерна среќа. Кога се будам наутро и размислувам каков би ми бил животот без нив, единственото нешто што ми паѓа напамет е дека би ми бил многу празен!“

Заболекарите сметаат дека сладоледот е подобар од слатките за детските заби

Секој кој се обидел да му ги избие забите на мало дете ја има секоја причина да се плаши од заболекарот.

До сите родители: Зошто треба да им читате на децата бајки, приказни и рецепти?

Кога на децата им читате или раскажувате бајки, вие го поттикнувате нивниот развој.

20 неочекувани детски прашања на кои возрасните никогаш не би помислиле

Неколку родители на Твитер ги споделиле најчудни прашања кои им ги поставиле нивните деца. Што би одговориле?

Како да воспитате креативни деца наместо амбициозни роботи?

Општеството ја убива желбата на секое дете кое ќе покаже креативни особини.