10 август 2020 | Кафе пауза

10 факти што може да ве натераат да се посомневате во сè што знаете за светот

Во светот има бесконечно многу чуда, како виножита ноќе, печурки што светат во темнина и пајаци што можат да нуркаат и да ловат риби.

Торта „Тропикана“ – освежувачки десерт со ананас, кокос и ореви

Оваа овошна торта е идеална за освежување во текот на топлите летни денови.

Жената може да ве сака, но сепак да ве остави поради една од следниве 3 причини

Романтично е да мислите дека е невозможно нешто да ја наруши вашата врска сè додека искрено се сакате, но реалноста е многу посурова, па затоа внимавајте.

15-те најважни цитати на Иво Андриќ за животот, љубовта и страдањето

Многу е тешко да се изберат најзначајните мисли и цитати на Иво Андриќ, но овие 15 цитати ќе ве натераат да размислите за животот, љубовта и страдањето.

7 намирници што ги намалуваат лузните од акни

Козметичката индустрија пронајде многу начини за борба против лузните од акни, но најлесниот и најприроден начин да го направите тоа е да ги лекувате со вкусна и здрава храна.

Цветни инсталации ги разубавуваат телефонските говорници и кантите за отпадоци низ Њујорк

Благодарение на дизајнерот Луис Милер минувачите низ Њујорк повеќе нема да се среќаваат со лошите миризби од кантите за отпадоци.

Смешна, но информативна пародија на песната „Can’t Touch This“ поврзана со коронавирусот

Родителите се загрижени за безбедноста на нивните деца, а директорот на едно училиште во Алабама коj ги разбира грижите околу учебната година, за да го намали стресот решил да ги насмее луѓето.

Италија повторно ги отвора средновековните „вински прозорци“ кои се користеле за време на Црната смрт

Црната смрт е болест која пред многу векови ја ја зафатила Европа, убивајќи една третина од населението. Оваа болест започнала во Азија, а потоа почнала да се шири и во Италија.