самопочит | Кафе пауза

Жената која се сака себеси ги има овие навики!

Нашето тело е темелот на нашето постоење. Ако телото не е како што треба, не е ни душата.
Датум: 31 авг 2019
, Автор:

Одберете број од 1 до 29 и прочитајте ја совршената порака за вас

Ова се пораки кои ќе ви помогнат да ја зацврстите вашата самодоверба.

Дали сте претерано добра личност? Негативните страни на оваа позитивна карактеристика

За да ги засакате и искрено да им помогнете на другите, најпрво е потребно вистински да се засакате себеси.

Не барајте љубов, бидете љубов!

Тажната вистина е дека иако љубовта е насекаде околу нас, доколку не се сакаме самите себе, воопшто нема да ја забележиме.

Моќни цитати за љубовта кон себе

Секој човек треба да настојува да се чувствува удобно во своја кожа.

Поучна приказна за самопочитта и моќта на љубезноста

Ништо не е невозможно доколку веруваме во самите себе и се почитуваме.

Непријатно ви е кога добивате комплимент? 4 причини зашто се срамите кога слушате пофалби за вас

Луѓето даваат комплименти поврзани со вашиот изглед или вашата личност, со цел да истакнат некоја ваша добра особина и да направат да се почувствувате убаво.

Зошто жените кои често патуваат не се плашат да изберат авантура пред љубов?

Жените кои често ги користат нивните пасоши, радикално ги користат и нивните умови.

20 причини да се заљубите во себе на Денот на вљубените

Најдобриот среќен крај не го добиваме во оној момент кога ќе ја запознаеме љубовта на нашиот живот, туку кога ќе научиме да се сакаме себеси.

23 цитати од Деми Ловато кои ќе ви помогнат да ги пребродите вашите најтешки денови

Деми водеше голема војна со нејзината депресија, нарушувањето во исхраната и повредите кои си ги нанесуваше самата. Но, сепак во сето тоа има неколку добри страни...

4 причини зошто не е добро да се споредувате со другите

Ние самите сме оние кои си ги одредуваме нашите цели и предизвици. Никако не смееме да дозволиме другите да го одредуваат нашиот успех или во најлош случај - да ги користиме другите луѓе како мерка за нашите успеси.
Датум: 26 мај 2015
12