Уметница создава неверојатни 3Д желе торти со пејзажи

Нејзините торти се вистински пример за уметност што се јаде.

Смрзнати пејзажи раскажуваат зимска приказна за европските шуми покриени со снег

Студот продолжува, а германскиот фотограф Килиан Шонбергер решил да ги фотографира последните зимски денови и да го направи серијалот „Зимска приказна“.

Уметница користи конец за да создаде неверојатни пејзажи

Наместо боја, Вера ги користи нејзините вештини за везење и создава неверојатни пејсажи.

30 села низ светот кои изгледаат како да се од бајките и кои можете да ги посетите

Сигурно сте имале денови кога сте посакале да избегате во еден магичен, бајковит свет.

Магични летни пејсажи

„Фотографиите го спојуваат светот на начин на кој ништо друго не би можело. Преку нив вие можете да патувате насекаде низ Земјата“ - Патрик Смит.

Неверојатни места за живеење

Да можете во овој момент да бирате, каде би сакале да живеете?

Зимските пејсажи на Финска

Финска - земја на 187.888 езера и прекрасни снежни предели од кои ќе ви застане здивот...

Предели насликани како што ги гледа човечкото око

Пред да биде пронајдена фотографијата, пејсажното сликарство било единствен начин визуелно да се забележи некој предел. Погледнете како изгледаат овие пејсажи насликани и фотографирани.

Друга димензија на голото тело

На прв поглед, сè што гледате на фотографииве е заљубен пар на клупа, човек што си лови рипки итн., но ако подобро се загледате, ќе забележите неправилни облици...

Инспиративни исечоци од хартија

Бови Ли е артистка која изработува исечоци од хартија, кои се производ на нејзината голема имагинација, посебна техника и талент.
Датум: 06 окт 2010
, Автор: