Уметница користи конец за да создаде неверојатни пејзажи

Руската уметница Вера Шимунија навистина ја совладала уметноста на везењето. Наместо боја, Вера ги користи нејзините вештини за везење и создава неверојатни пејзажи.

(1)umetnica-koristi-konec-za-da-sozdade-neverojatni-pejsazhi-kafepauza.mk

Користејќи широка палета бои, богатата текстура на делата изгледа како да излегува од платното. Прикажани се големи неба, длабоки сини мориња и есенски шуми во разни големини. Везењето моментално ги надминува своите граници, особено во Русија. Погледнете некои од најневеројатните изработки на Вера.

(2)umetnica-koristi-konec-za-da-sozdade-neverojatni-pejsazhi-kafepauza.mk

(3)umetnica-koristi-konec-za-da-sozdade-neverojatni-pejsazhi-kafepauza.mk

(4)umetnica-koristi-konec-za-da-sozdade-neverojatni-pejsazhi-kafepauza.mk

(5)umetnica-koristi-konec-za-da-sozdade-neverojatni-pejsazhi-kafepauza.mk

Продолжува на следната страница

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар