интернет | Кафе пауза

Сигурни знаци дека сте станале зависни од социјалните мрежи

Тоа што некогаш претставувало обична занимација, сега веќе го окупира сето ваше слободно време. Но, како да препознаеме дека сме станале зависни?

8 онлајн трикови што ќе ви го направат животот поедноставен

Ако секојдневно сте онлајн, постојат некои трикови што можат да ви го олеснат целото искуство.

Тест од 2 прашања што ќе го промени вашето онлајн однесување

Опасностите од онлајн светот станаа проблем и мораме да ги научиме помалите генерации да се справуваат со нив.

Како Интернетот го менува начинот на којшто размислуваме?

Интернетот навистина ни го промени животот - ни помага во навигацијата, ни помага да се поврземе со пријателите и има навистина неочекувани ефекти на човечкиот мозок.

25 работи што ги правите онлајн, а најверојатно се нелегални

Дали во последно време сте направиле нешто нелегално? Ако одговорот е не, размислете подобро.

25 морничави нерешени Интернет мистерии

Од неговото создавање, Интернетот успеал да собере голем број нерешни мистерии, од кои голем дел се морничави.

8 вести во кои поверуваа сите благодарение на Интернетот

За поголема публика, корисниците на Интернет измислуваат секакви вести надевајќи се на нашата љубопитност и наивност.

Вознемирувачки Интернет трендови што предизвикале повреди и несреќи

Некои фотографии и видеа што се објавуваат на Интернет можат да се прослават преку ноќ.

16 митови од Интернетот во кои треба да престанете да верувате

Сигурно имате сретнато поголем дел од овие митови, а сега е време да престанете да верувате во нив.

Интересна студија ни открива дека луѓето што почесто користат Интернет се помалку религиозни

На некој начин науката потврдила дека Интернетот е „безбожно“ место. Според едно ново истражување, луѓето кои користат Интернет поретко имаат влијание од религиите.

Како изгледал Интернетот во минатото?

Ајде да се потсетиме каков всушност бил Интернетот и што правеле луѓето во тој период.

5-те најголеми митови за Интернетот и вистината зад нив

Што е тоа кај Интернетот што го прави одлична територија за лаги, шеги и урбани легенди? Можеби тоа што сме свесни за промената која ја направи во нашиот живот, иако баш и не ни е јасно како функционира.