дрога | Кафе пауза

10 видови дрога што можеби растат во вашиот двор

Дали некогаш сте се запрашале што е чудното растение кое расте во вашиот двор?

10 видови храна коишто создаваат зависност (речиси) исто колку и дрогата

Одредени видови храна можат да предизвикаат зависност, а некои од нив имаат хемиски ефект на телото исто како и дрогата.

Поврзаноста помеѓу уметноста и дрогата

Кој е најефикасниот начин уметникот успешно да се соочи со физичките и емоционалните проблеми за да дојде до состојба на иницијација или просветлување?
Датум: 26 фев 2018
, Автор:

10 суптилни знаци дека вашето дете тинејџер можеби користи дрога

Ако забележите некој од следниве знаци, побарајте помош од некого и преземете ги потребните мерки...

Дали нелегалните дроги можат да спасуваат животи?

Многу видови дрога се покажале како добри лекови за разни нарушувања и имаат неверојатна примена во полето на медицината.

10 писатели кои твореле под дејство на дрога

Обично ни е нормално за актерите, музичарите и режисерите да имаат лоши навики. Сепак тоа се креативни луѓе. Но кога станува збор за писателите, малку ни е потешко да им ги препишиме овие навики

Како видовите дрога кои предизвикуваат најголема зависност влијаат на вашиот мозок?

Кои се дрогите кои предизвикуваат најголема зависност? Прашањето изгледа едноставно, но одговорот зависи од тоа кого прашувате.
Датум: 04 мар 2016

Сè што мислиме дека знаеме за зависностите е погрешно

Што мислите, што ја предизвикува зависноста од хероин?

ТВ серија: Наркоси (Narkos)

ТВ серија базирана според вистинската приказна за Пабло Ескобар

Како дрогата влијае на мозокот? – Артистка цртала автопортрети 9 часа под дејство на LSD

Многу артисти експериментираат со ефектот на дрогата врз нивната работа. Оваа артистка 9 часа поминала во цртање автопортрети додека била под дејство на LSD.

Дали вашиот партнер е зависник? 3 знаци да откриете за сигурно

И како да се справите со оваа застрашувачка состојба...