Ема Јакимовска | Кафе пауза - Part 3

Фотографии кои совршено го отсликуваат контрастот меѓу човекот и природата

Погледнете ги следните фотографии, кои совршено го илустрираат чувството на човековата понизност наспрема богатството и моќта на единствената природа.

Неконвенционален приказ на спомените од детството

Овој прокет е дел од нејзината втора самостојна изложба, каде таа користи стари книги, магазини и постери од различни временски периоди за да создаде оригинален уметнички израз

Тајните на говорот на телото

Говорот на телото има огромен удел во комуникацијата со луѓето. Разбирањето на пораките што другите невербално ги испраќаат, може да ви каже многу за нивните чувства, мисли и намери.

Книга: „Љубов со мали букви“ – Франсеск Миралјес

Станува збор за симпатичен роман, кој ја проблематизира современата урбана осаменост и секогаш постоечката човекова потреба за љубов и пријателство.

Најдобрите бесплатни извори за учење странски јазици

Научно докажано е дека учењето нов јазик ја подобрува работата на мозокот, а да не зборуваме за сите предности кои ќе ви ги отвори како во професионалниот, така и во личниот живот.

Зошто читањето книги е најдобриот начин да го поминете слободното време?

Нема ништо поубаво од мирисот на нова книга и еден цел нов свет што чека да биде откриен. Простор со нови места, нови ликови, чии искуства ќе останат врежани во вашиот ум и фантазија.

Како да се промените себеси?

Сите се соочуваме со периоди во животот кога сме незадоволни со себе и сакаме да се промениме. Промената бара соочување со стравовите, изложување на нови ситуации и секако, многу труд и трпение.

7 работи за кои ќе жалите по 7 години

Понекогаш не можеме да ги разбереме последиците од работите кои ги правиме во животот. Но, едно е сигурно: сите сакаме да ги одбегнеме нештата кои подоцна ќе бидат извор на каење и неподносливо гризење на совеста.

50 работи на кои ќе ве научи животот во Њујорк

Можеби сте патувале низ многу градови во светот, но Њујорк е навистина поразличен од другите.

Како да знаете дали имате стара душа?

Некои луѓе не се осамени или анти-социјални, туку едноставно имаат стара душа. Стари во срцето, стари во умот и душата. Луѓе кои многу поразлично и позрело гледаат на светот од останатите уште од раната возраст.

4 огромни придобивки од престојот во странска земја

Животот во странска земја ќе ве направи похрабри, поиздржливи и несомнено ќе ве збогати со следниве непроценливи вештини, клучни за вашиот иден личен и професионален развој.

Знаци кои укажуваат на недостаток од витамин Д

Витаминот Д игра витална улога во одржувањето на целокупното здравје и благосостојба. Неговото намалено присуство во организмот предизвикува послаба апсорпција на калциум, што пак води кон заболувања на коските.