05 февруари 2019 | Кафе пауза

Колку овошје е здраво да консумирате?

Овошјето е клучно за здравата исхрана, но неретко луѓето мислат дека можат да го консумираат во неограничени количини.

Како да му покажете на партнерот дека сте заинтересирани за сериозна врска?

Најдобро е да му покажете на партнерот дека сте заинтересирани за сериозна врска пред да преземете што било и да им дозволите на нештата да се одвиваат на свој начин.

Понекогаш простувањето е најмоќното нешто што можете да го направите

Простувањето е моќен начин да си ја покажете љубовта кон себе...

Знаете ли кога бракот станува она вистинското?

Доколку ги преживеете првите 20 години од бракот, нештата ќе се подобруваат, барем така тврдат американските научници.

Како изгледа секојдневниот, нормален живот на Бетмен?

Заглавен во секојдневното обврзување кон правдата, дури и Бетмен понекогаш има потреба да се одмори.

Знаци кои покажуваат дека сте „прегореле“ на работното место

Менталното прегорување на работното место станува сè почесто, а неговото влијание на физичкото и менталното здравје е навистина сериозно.

Елон Маск објаснува зошто традиционалниот систем за образование е бескорисен

Во едно неодамнешно интервју Елон Маск објаснил зошто традиционалниот систем за образование е всушност бескорисен.

Фотографии од славните личности кои се „дружат“ со нивните помлади верзии

Замислете да можете да се вратите во времето и да ја сретнете вашата помлада верзија. Какви совети би си дале?

3-те навики за личен развој што се навистина преценети

Денес е навистина тешко да одредите што навистина функционира а што е само реклама, па затоа погледнете кои навики за личен развој се преценети.

14 нешта што се случуваат со вашето тело кога ќе се здебелите

Следнава листа ќе ви покаже што се случува со телото кога се дебелеете и ќе ве натера повеќе да внимавате на исхраната и на начинот на живот.

5 забавни нешта што можете да ги направите сами на вашиот 25-ти роденден

Оваа година дајте му шанса на ова прославување и којзнае, можеби секој роденден ќе сакате да го прославувате вака.