24 септември 2018 | Кафе пауза

Вивнете се високо во воздухот со Горан Кузмановски, талентиран фотограф и бестрашен авантурист

„Нникогаш не заборавајте дека сите овие спортови се многу безбедни ако се почитуваат правилата, и ако знаеме до каде е нашето ниво.“

Како да предвидите врска што ќе трае?

Секоја романса предизвикува слатки емоции. Барем на почетокот.

25 неверојатни екстреми на Земјата

Кога станува збор за планетите, Земјата е релативно умерена во однос на климата и географијата. Но и нашата планета има многу изненадувачки екстремни места.

Како да се справите со прикриеното вербално малтретирање?

Прикриеното вербално малтретирање може да ви изгледа сосема безначајно. Не сфаќате дека ве малтретираат и се навикнувате на тоа.

Училиште ги заменило казните со медитација и резултатите се неверојатни

Замислете си дека предавате во училиште и имате ученик кој постојано се однесува лошо. Кое е вашето решение?

Како правилно да ги комбинирате хулахопките и чевлите?

Денес хулахопките се важен дел од сечиј гардеробер...

6 моќни чекори со кои ќе ја убедите вашата потсвест дека вие ЌЕ имате пари во овој живот

Ако имате неверојатно силна амбиција, вие ќе успеете не само да живеете пристоен живот, туку можете да станете астронаут, научник, музичка ѕвезда или што и да е...

Заболекарка ги одговара најчесто поставуваните прашања за грижа на забите

Марина Владимировна е заболекарка која сфатила дека многу пациенти и поставуваат исти или слични прашања.

Уживајте во звукот на овој џиновски ксилофон што го свири Бах во јапонска градина

Тие го направиле ксилофонот во една долга линија и поставиле мало гумено топче на нејзиниот почеток. Потоа, му дозволиле слободно да паѓа надолу...