04 април 2013 | Кафе пауза

Професионална шминка за 5 минути

Овој едноставен туторијал може да ви помогне да изгледате најдобро што можете кога ви е најпотребно, а за истото да не потрошите ниту многу време, а ниту пари.

Неверојатен трик кој го воодушеви светот

Магионичарот Норберто Хансенсон од Агрентина за кусо време стана ултрапопуларен поради своите неверојатни трикови, кои ги прикажува преку своите видеа на Јутјуб.

Погрешните лекции од книгите за самопомош

Некои од нив ветуваат чуда иако не се научно издржани и само го залажуваат читателот давајќи му ирационален оптимизам и краткотрајно залечување на раните.

Пролетно разубавување на ноктите на вашите стапала

Погледнете ги наредниве неколку креативни идеи, земете ги сите лакови за нокти што ги имате и оставете ја четката да ве води...

Како да влезете во езеро, а да не се намокрите?

Во Австрија постои едно живописно место, каде што посетителите имаат прилика да се движат низ езерце, без да се намократ ни капка.

Лудо хоби во Саудиска Арабија – возење автомобил на 2 тркала

Ваквото возење се нарекува „странично скијање“ и буквално значи возење на автомобилот на страничните тркала, со голема брзина.

Прекрасни изгрејсонца сликани од исто место во текот на цела година

Природата може сама да обезбеди доволно разнолики кадри за многу разновидни фотографии...