8 знаци дека сте поинтелигентни од останатите

Што го прави некого паметен? Научниците веќе со години се обидуваат да стигнат до одговорот на ова прашање.

Тестирајте ја вашата интелигенција со помош на овој креативен и забавен тест

Доколку решите 17 од 19 прашања, тогаш вие сте високо на листата на интелигентни луѓе.

ТВ серија: Скорпион (Scorpion)

ТВ серија базирана на животот на генијот Волтер Обрајан...

Интелигенцијата е проклетство – Еве зошто е подобро да си глуп

Интелигентните луѓе имаат доволно причини да бидат благодарни што природата им била наклонета, но сигурно некогаш зажалуваат што не го пропуштиле моментот кога „Господ делел памет“.
Датум: 25 сеп 2014
, Автор:

Што говори вашето лице за коефициентот на вашата интелигенција?

Велат дека човек може да се прочита од лицето. Многу научници долго време биле заинтригирани за ова верување, па се обиделе научно да докажат дали навистина може од човечкото лице да се прочита кој каков е.
Датум: 12 сеп 2014
, Автор:

Квиз: Колкав е вашиот сексуален IQ?

Иако можеби мислите дека сте искусни и сте пробале многу работи во сексот, сепак искуството не гарантира дека сте експерт.
Датум: 04 апр 2014
, Автор:

5 лесно воочливи знаци дека сте гениј

Доколку сè уште не сте добиле црно на бело потврда за својата генијалност (што би значело дека имате коефициент на интелигенција над 140), можете сами да си ги проверите своите интелектуални способности, и тоа без многу анализирање.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Национализмот, расизмот и нискиот IQ имаат заедничко

Луѓето со помали интелектуални способности се почесто привлечени кон едноставните идеологии...