успех | Кафе пауза - Part 6

3-те стравови што не ви дозволуваат да го достигнете вашиот полн потенцијал

Се сеќавате ли кога сте биле мали и кога ве прашувале што сакате да бидете кога ќе пораснете?

2019-та нема да ви биде добра година, освен ако…

2019-та нема да биде вашата година ако не се надевате дека нештата ќе станат подобри...

6 мотивациони фрази кои сигурно ви здодеало да ги слушате и нивното вистинско значење

Можеби следите неколку мотивациони и инспиративни профили на социјалните мрежи...

15 мудри лекции за зголемување на вашата внатрешна сила

Внатрешната сила и подготвеноста ќе ви помогнат да го подобрите вашиот живот.

30-дневен предизвик за трансформација и созревање

Често изгледа како животот само да ви поставува сопки, но ако работите напорно можете да напредувате многу.

Што се случува со децата генијалци кога ќе пораснат и зошто некои од нив едноставно пропаѓаат?

Талентираните деца се неверојатни. Како мали постигнуваат цели за кои поголем дел од возрасните можат само да сонуваат.

3 причини зошто редовното вежбање е клучно за вашиот успех

Кога последен пат навистина сте вежбале и сте се почувствувале незапирливо и полни со енергија?

5 лекции за менталната сила од успешните луѓе

Менталната сила е важна одлика на успешните луѓе, а најдоброто од сè е што можете да ја постигнете и вие.

3-те лоши навики од кои се откажале Марк Кубан, Елон Маск и Бил Гејтс пред да станат успешни

Ова се навики кои ги имале и некои од најуспешните луѓе, но ја сфатиле штетата што ја предизвикуваат и успешно се ослободиле од нив.

11-те најважни нешта што ги прават родителите на успешните деца

Начинот на кој ве одгледале родителите речиси целосно ги оформил вашиот карактер и поглед кон светот.

Што не треба да правите на социјалните мрежи ако сакате да бидете успешни?

Доколку навистина сакате да заработувате од овие алатки, постојат 4 главни правила коишто не би требало да ги прекршите.

100 начини да постигнете успех во сè што правите во животот

„Ние сме она што постојано го повторуваме. Тоа значи дека извонредноста не се случува како резултат на делување, туку како резултат на навика.“ – Аристотел