Најголемите заблуди во астрологијата: Карактеристики на знаците кои се често погрешно толкувани!

Многу карактеристики кои во астролошкото толкување се означени како мани на хороскопските знаци, всушност не се негативни карактеристики. Едноставно тие се погрешно сфатени!

Дознајте го значењето на најчестите кошмари

Можеби не сте знаеле дека постојат соновни и научни толкувања на кошмарите.

Дали погрешно ги толкувате вашите емоции?

Не постојат погрешни емоции, а многу често се случува и грешно да го толкуваме значењето на овие негативни чувства. Следниве 4 емоции најчесто се толкуваат погрешно.

Соништа кои претскажуваат љубов: Обрнете внимание на овие 5 елементи

Ако во овие соништа се појавил некои од следниве 5 симболи, тогаш според онеирологијата, науката за толкување соништа, љубовта набрзо ќе чукне на вашата врата.

Зошто настануваат недоразбирања во пишаната комуникација?

Познато е дека повеќе недоразбирања настануваат во пишаната комуникација отколку во директниот контакт и телефонските разговори...
Датум: 29 окт 2014
, Автор:

Само еден поглед на овој цртеж од 1888 ќе ви каже каква личност сте

Се работи за цртеж кој кружи повеќе од 100 години под различни имиња, но последниве денови повторно се рашири на социјалните мрежи.
Датум: 07 окт 2014
, Автор:

Што ви е запишано на дланките?

Читањето од дланка може да биде многу забавна разонода со пријателите. Погледнете ја вашата дланка и видете што таа говори за вас. Потоа погледнете ги дланките на вашите пријатели за да видите какви се нивните приказни.
Датум: 11 сеп 2014
, Автор:

Толкување на стрелките на часовникот

Погледнете на часовникот и дознајте што ви кажуваат стрелките, освен времето. Кога ќе видиме поклопени стрелки често велиме дека некој мисли на нас. Но, да не ги занемаруваме и останатите поконкретни значења на стрелките.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

Откријте што ве карактеризира според хороскопот на древните Маи

Постојат многу различни толкувања на астрологијата на Маите, но она што е познато е дека нивниот календар, т.н. Хааб, помеѓу останатото служи и за интерпретација на 19 хороскопски знаци, со кои се претставува циклусот на денови во годината.
Датум: 27 јун 2014
, Автор:

Што значи кога сонувате одредени места? Плажата е симбол на борба, замокот е прибежиште од проблемите

Местата во соништата треба да се толкуваат во согласност со личните асоцијации на сонувачот.
Датум: 27 мај 2014
, Автор:

Британски зборови кои имаат сосем различно значење во САД

Во оваа споредба на британскиот и американскиот говор, набројани се дел од зборовите кои имаат сосем различни знаења во Бријтанија и САД. Којзнае, можеби некогаш оваа разлика ќе ве спаси од голема „каша“.
Датум: 24 окт 2013
, Автор:

Чудни сексуални соништа и нивното значење

Логиката по која се толкуваат соништата е исто толку чудна колку и самите тие. Доколку некогаш сте сонувале некој од овие сексуални соништа, тогаш сами проценете дали толкувачите имале право.
12