интелигенција | Кафе пауза - Part 3

Што ја прави човечката интелигенција толку уникатна?

Што е она што ја одделува човечката интелигенција од онаа на другите животни?

Луѓето со овие хороскопски знаци се едни од најпаметните

На овие 5 луѓе не им е потребно друштво бидејќи најдобар пријател им е нивниот ум.

6 одлични книги што ќе ве направат попаметни

Постојат безброј книги кои нудат нови погледи кон светот, кои ви помагаат да се разберете и кои ќе ви помогнат да станете попаметни.

5 начини да ја подобрите вашата флуидна интелигенција

Рејмонд Кател е првиот човек кој идентификувал два вида интелигенција – кристализирана и флуидна.

Низ која чешма водата најбрзо ќе протече? Одговорот ќе ви открие нешто интересно за вашата интелигенција!

Ако сакате да дознаете нешто повеќе за својот коефициент на интелигенција, тогаш го имаме вистинскиот тест за вас!

10 трикови за зголемување на коефициентот на интелигенција, фокусот и креативноста

Важно е да знаете дека е возможно да ја зголемите моќта на вашиот мозок, како и вашата интелигенција со одредени вежби.

Што е флуидна интелигенција и зошто оние што ја имаат ретко се разбрани?

Флуидната интелигенција е спротивна на кристализираната интелигенција која претставува формално собирање знаењe.

Дали интелигенцијата е навистина секси?

Неколку психолози откриле дека мажите со најздрава сперма се оние со највисок коефициент на интелигенција...

20 корисни веб-сајтови што ќе ви го зголемат коефициентот на интелигенција

Вреди да ги погледнете следниве 20 веб-сајтови, бидејќи тие ќе можат да го зголемат вашиот коефициент на интелигенција.

Како интелигентните луѓе зборуваат за себе?

Интелигентните луѓе се свесни за нивните недостатоци и не се срамат да ги признаат.

13 необични знаци дека дефинитивно сте поинтелигентни од останатите

Постојат неколку заеднички карактеристики што ги красат сите исклучително интелигентни луѓе.