возење | Кафе пауза - Part 3

Како ќе реагирате ако ве поканат на сопствениот погреб?

Ги поканиле бесните возачи на нивниот погреб, а тие ја прифатиле необичната покана и си заминале со солзи во очите.
Датум: 15 апр 2014
, Автор:

Слатко бебе си се вози на роботска правосмукалка

Ова видео со бебенце кое се вози на самоуправувачка правосмукалка „Roomba“ е одличен начин да се заокружи 2013 година, со слатка дневна доза.

Креативно дизајнирани скутери кои ќе сакате да ги повозите

Ако паднат во рацете на уметник, скутерите можат да се претворат во кул превозно средство кое никој нема да го остави рамнодушен.

Како да „преживеете“ ноќно возење со автобус?

Ноќното патување со автобус може да биде големо искушение за оние на кои им е неопходен барем малку комфор за добро да се одморат...

Застрашувачка кампања против возењето во пијана состојба

Кампањите за пиење и возење знаат да бидат моќни во пренесувањето на пораката. Кампањата Think! е и повеќе од моќна. Таа е застрашувачка.
Датум: 10 јун 2013
, Автор:

Придобивките од одењето со велосипед на работа

Луѓето кои почнале да одат на работа со велосипед велат дека општата здравствена состојба им е подобрена, имаат повеќе самодоверба и подобро го совладуваат стресот.
Датум: 20 мај 2013
, Автор:

Лудо хоби во Саудиска Арабија – возење автомобил на 2 тркала

Ваквото возење се нарекува „странично скијање“ и буквално значи возење на автомобилот на страничните тркала, со голема брзина.

Уред кој ќе ви каже дали сте премногу пијани за да возите

„Breathometer“ е нов, малечок уред кој се приклучува во вашиот паметен телефон, со цел да проверите колку сте пијани или не, пред да седнете зад возачкото седиште.

Технологија за стари луѓе

Овие неколку апликации би можеле многу да им помогнат на оние кои веќе зачекориле во третото доба од животот.

Што ќе возат полицајците во 2025 година?

Ако Мерцедес добие шанса да произведува патролни полициски возила во 2025 година, тогаш тие би изгледале според овој концепт.

Чудни сообраќајни закони

Кога законодавците ќе ја стават во погон целата своја креативност таа може да резултира со некои навистина чудни решенија, како овие што следуваат.

Запознајте го агресивниот возач

Оној што вози пребрзо, поминува на црвено и неодговорно претекнува, не брза никаде... тој само е агресивен.