Книга: „Некој како тебе“ – Сара Десен

Вистинското пријателство е ветување кое го одржуваш засекогаш...
Датум: 22 мај 2013
, Автор:

Методи на контрацепција и заштита од несакана бременост

Листа со методи на контрацепција која ќе ви помогне полесно да одлучите кој е најдобриот начин да се заштите себеси од несакана бременост...

Инструкции за правење деца

Со вака документирана бременост, на овие двајца родители нема да им биде тешко да ѝ објаснат на малата Жистин како доаѓаат бебињата на овој свет.

Мајка раскажува како бременоста ја излечила од анорексија

Приказната на Лаура е вистински доказ дека мајчинскиот инстинкт може да промени многу работи. Желбата нејзиното дете да биде здраво била посилна од сè...
Датум: 13 авг 2012
, Автор:

Бремените жени треба да работат само 25 часа неделно и не треба да се нервираат

Бремените жени кои работат повеќе од 25 часови неделно имаат тенденција да родат помали бебиња, вели новото истражување...

Алкохолни шишиња претворени во бебешки цуцли

Овие провокативни алкохолни цуцли, се дел од проектот на италијанската манекенка и дизајнерка Ана Утопија Џордано, која сака да ја покрене свеста кај луѓето за прекумерната консумација на алкохол.

Како до добар сон за време на бременоста?

Бременоста честопати со себе носи разни проблеми со спиењето како што се мачнините, киселините, ’рчењето и грчевите во нозете. Нездравите навики стекнати уште пред бременоста, само ја влошуваат ситуацијата.
Датум: 15 јан 2012
, Автор:

Зошто на 23 септември се раѓаат најмногу бебиња?

На 23 септември, на светов доаѓаат двојно повеќе деца од кој било друг ден во годината, иако периодот воопшто не им одговара на трудниците поради летните горештини кои мораат да ги трпат.

Секс пози во текот на бременоста

Само затоа што на идната мајка ù расте стомачето, не значи дека не смее да има секс. Напротив, голем број жени во текот на бременоста имаат многу поголема потреба за секс, од кога било, а тој е безбеден за неа и за бебето.

Близначка ѝ го спасила животот на сестра ѝ во мајчината утроба

Близначка ù го спасила животот на сестрата, ставајќи се во улога на затка на оштетената мајчина плацента.