Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

Логичното размислување е многу корисна вештина благодарение на којашто често во животот можете да си помогнете во разни ситуации. Тоа подразбира набљудување, концентрација и понекогаш, помнење. Можеби изгледа комплицирано, но всушност не е со оглед на тоа што логиката може да се тренира. Па ајде малку „логичен“ тренинг.

Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

Погледнете ја сликата внимателно. Која од овие жени мислите дека очекува бебе. Зошто?

Помош: Анализирајте ги деталите. Истражете ги сите жени. Се одлучивте за вашиот одговор? Сигурни сте? Последна шанса… ОК, може.

 • Точен одговор:

  Точниот одговор е жената број 2. Но зошто? Овој пат до решението се доаѓа по пат на елиминација.

  Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

  Првата жена очигледно си ја бојадисала косата во смела боја која не е својствена за жена што очекува да стане мајка. Дополнително, фарбањето на косата за време на бременост не е препорачливо.

  Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

  Втората жена е во високи потпетици. Ова исто така не е препорачливо, а ни удобно за бремените жени.

  Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

  Четвртата жена се одлучила за кафе, што исто така не е нешто што би било типично за бремена жена.

  Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

Направете го и овој тест за вашата интуиција: Која е мајката на сликата?


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар