цел | Кафе пауза

Кои се најважните елементи на исполнетиот живот?

Прочитајте за значењето на зборовите „смисла“ и „цел“ во животот!

3 хороскопски знаци кои не избираат средства за да ја постигнат целта

Луѓето кои никогаш не се задоволни од просекот и секогаш се стремат кон напредок се малку ‘потешки’ кон себе и кон другите.

Конечно излезе на виделина зошто служат овие 10 делови на телото

Само погледнете се во огледалото и ќе најдете нешто на вас за што веројатно не знаете за што служи, но сите делови на телото постојат со причина и нивната цел може да ве изненади.

Откријте ја вашата вистинска цел во животот со помош на хороскопскиот знак

Во еден момент од животот секој си го поставува вечното прашање: Која е мојата цел и зошто сум на оваа планета?

Животот е циркус, а сите ние сме дел од него

Сите ние на оваа Земја сме дел од овој животен перформанс кој се одигрува под шарениот циркуски шатор. Сите ние сме учесници, само што некои од нас се публика, а некои пак се главните ликови во рингот наречен Живот.
Датум: 27 апр 2018
, Автор:

Збунети сте и не можете да ја откриете својата животна цел? Овие совети ќе ви помогнат!

Дали си го имате поставено прашањето: Кој сум јас? Дали се чувствувате збунето од животот и не знаете кој треба да биде вашиот следен чекор?

Зошто секогаш треба да целите и до 10 пати повисоко?

Сите луѓе се справуваат со граници кои самите си ги поставуваат, без притоа да сфатат дека можат да постигнат многу повеќе.

3-те најважни откритија во животот: 1%, племето и системот

Постојат нешта кои ги додаваме во себе со цел да станеме подобра личност, а постојат и нешта кои ги отстрануваме со истата цел.

Што ве спречува на патот кон целта?

Многу луѓе се фокусираат на животите на другите наместо на нивните цели.

Што да направите кога позитивното размислување не ви помага?

Спротивно на генералното мислење дека позитивното размислување е најсигурниот пат до целта, најновите истражувања докажале нешто сосема поинакво.

Запомнете ги овие 5 работи кога сакате да се откажете

Ако имате некоја цел, без разлика каква, многу е веројатно да се сретнете со некоја пречка на патот кон нејзиното остварување.