успех | Кафе пауза - Part 33

Инспиративни и мотивирачки пораки

Познато е дека позитивните мисли мотивираат и поттикнуваат позитивни дејства, па затоа инспиративните пораки денес сè почесто се користат. Споделете ги следниве инспиративни пораки и поттикнете ги креативноста и успехот.
Датум: 22 јан 2012

Уникатни шишиња шампањско

Погледнете ги следните креативни и уникатни форми на шишиња полни со пенливо вино. Можеби едно вакво ќе отворите и вие по повод следниот успех.
Датум: 12 јан 2012
, Автор:

Трулост

Веќе и пестицидите не се тоа што беа... Не штитат од модерните болести... штета. А од надвор ги гледаш, цвеќиња, убавина, да застанеш и цел ден да им се восхитуваш, ма два дена. Внатре - трулост.
Датум: 19 дек 2011
, Автор:

26 животни лекции кои треба да ги научите до 26 години

Потсетувањето за она што сте го научиле досега, е важно колку и прифаќањето на следниот предизвик.

50 брзи начини да станете личноста која ќе ја сакате

За да се сакаме себеси, прво треба да се поставиме себеси на врвот од листата со приоритети. Еве неколку идеи за тоа...
Датум: 21 ное 2011
, Автор:

Емоционална интелигенција – клуч за успешен живот

Емоционалната интелигенција е способност да ги контролирате и употребувате вашите емоции во продуктивни и конструктивни цели. Таа е основа за да бидете одличен лидер и да градите успешни врски со луѓето околу вас.

5 совети како да се справите со неуспехот

Животот некогаш знае да биде нељубезен. Но, тоа не е причина да бидете огорчени. Напротив, учете од грешките, оставете ги работите да поминат и одете напред во животот. Најдете начин неуспесите да ги претворите во успеси.

16 вистини кои нè прават посилни

„Потребно е многу повеќе храброст да се откријат на виделина работите за кои не сме сигурни отколку што е потребно за да се скријат... Цврстината е во душата и во духот, а не во мускулите и во незрелиот ум.“
Датум: 03 мај 2011
, Автор:

Моќта на позитивното размислување

Дури и кога ќе почувствувате дека песимистичките мисли почнуваат да завладуваат со вашиот ум, длабоко вдишете и „бомбардирајте“ го умот со спротивни, позитивни мисли.

Астрологијата и интуицијата

Интуицијата се базира на претчувствата и вклучува сигнали од потсвеста. Психологот Карл Јунг верувал дека секоја личност има дарба за интуиција. Која е вашата?

10 интелигентни животни лекции од Алберт Ајнштајн

„Не е дека јас сум толку паметен, туку подолго се задржувам на проблемите.“

Кафе-позадина за вашиот десктоп #24

Кафето и весникот се секогаш добра комбинација за добро утро. Уште кога вака ќе ви почне неделата, си ги зголемувате шансите за пријатна и успешна работна недела. На здравје кафе!
Датум: 14 мар 2011
, Автор: