50 брзи начини да станете личноста која ќе ја сакате

Времето и вниманието кои си ги посветуваме себеси покажуваат колку си се сакаме и си се воодушевуваме на она што сме. За да се сакаме себеси, прво треба да се поставиме себеси на врвот од листата со приоритети. Еве неколку идеи за тоа:

50 брзи начини да станете личноста која ќе ја сакате

1. Елиминирај ги сите искази кои почнуваат со „треба“ и „би требало“.

2. Уживај во паузите.

3. Соочувај се директно со твоите стравови.

4. Биди личност на која другите можат да сметаат.

5. Биди одговорен/а кон себеси.

6. Биди комплетно искрен/а.

7. Ставај ги твоите потреби на прво место.

8. Забележувај ги убавите работи околу себе.

9. Нека твојот ум биде отворен за промени.

10. Поставувај остварливи цели.

11. Прави ги работите со темпото кое тебе ти одговара.

12. Цени ја својата индивидуалност.

13. Биди отворен/а за неограничени можности.

14. Забележувај го хуморот во секојдневните нешта.

15. Прифати ги своите недостатоци.

16. Наградувај се себеси.

17. Биди флексибилен/а.

18. Биди благ/а кон себеси.

19. Прифати дека постои можност да не си во право.

20. Смеј се и без посебна причина.

21. Биди трпелив/а.

22. Уживај во природата.

23. Појди на масажа.

24. Честитај си на самиот/а себеси за секој твој успех.

25. Знај се себеси.

26. Цени ја состојбата во која се наоѓаш денес.

27. Комуницирај со сопствените чувства.

28. Дај си простор.

29. Научи да се опушташ.

30. Научи да се смируваш.

31. Слушај музика.

32. Почесто кажувај „не“.

33. Искусувај нови нешта.

34. Прави кратки паузи во текот на денот.

35. Дружи се со позитивни и среќни луѓе.

36. Планирај си време за лична забава.

37. Биди беспрекорно дотеран/а – облекувај се за успех.

38. Искористувај ја максимално секоја прилика.

39. Полни си ги батериите.

40. Не расправај се.

41. Балансирај го начинот на исхрана.

42. Спиј здраво.

43. Чувствувај и изразувај благодарност.

44. Развиј ја својата интуиција.

45. Прифати го својот физички изглед.

46. Кажувај убави работи за себе.

47. Престани да се критикуваш.

48. Биди храбар/а.

49. Биди кул.

50. Почнувај од почеток секој нов ден.

+1* Наместо да коментираш на овој пост, искористи го времето за себе.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар