7 активности кои се залудно трошење на вашето време

Иако речиси секој од нас е свесен за ова, ние сепак продолжуваме да го трошиме нашето време на работи кои не го заслужуваат тоа.

5 електронски уреди што трошат струја дури и кога се исклучени

Доколку сакате да заштедите, прочитајте кои уреди трошат струја кога се икслучени...

10 знаци дека го трошите вашиот живот на погрешни работи

Секој го исполнуваат различни нешта, но постојат и некои општо прифатени работи за тоа како не би требало да се живее животот.

9 забавни спортови со кои ќе потрошите најголем број калории

Спортот е секогаш најдобриот начин за трошење калории!

Животот е прекраток за да ги правите овие работи

Постојат некои секојдневни работи за кои не вреди да си ја трошите енергијата и нервите.

Единственото нешто на кое вреди да се трошат пари

Велат дека среќата со пари не се купува. Освен ако парите не ги искористите за да го купите ова.

Еве ги одговорите на прашањето: Зошто вашата батерија на мобилниот телефон брзо се празни?

Доколку ви се чини дека останувате без батерија побрзо отколку што ви требало време за да ја наполните, тогаш внимавајте на овие неколку работи кои можеби се причините за тоа.

5 работи за кои не треба да трошите многу пари и 5 работи кои за треба

Дали со носталгија се присетувате кога сте купиле нов телевизор или телефон, или на некоја случка која има посебно место во вашите спомени?

20 причини поради кои животот може да биде убав и кога немаш денар в џеб

Ако сте млад човек, тогаш големи се шансите да немате многу пари во џебот. Многу е фрустрирачки, но не е крај на светот. Ова се дваесет причини кои го докажуваат тоа.

Табела: Колку калории на час трошите со различни активности?

Иако бројот на калории кои ги согорувате со вежбањето зависи од вашата тежина, метаболизмот и други фактори, постојат просечни пресметки врз основа на кои можете да се ориентирате при планирањето на вашите активности.
Датум: 28 јан 2015
, Автор:

7 прашања кои ќе ви дадат појасна слика за вашата финансиска ситуација

За да дојдете до вистинските сознанија треба да ги поставите вистинските прашања.

4 причини поради кои немате пари

Знаеме дека немате пари затоа што сте млади и невработени или млади и несоодветно платени. Парите никогаш не стигнуваат за сè, првенствено заради такви причини, но и поради оние кои следуваат а често се занемаруваат како неважни.
12