Орхидеи: 6 правила со кои чувствителните убавици (конечно) ќе процветаат

Бидејќи орхидејата му овозможува голема доза префинетост на просторот во кој се наоѓа, вреди да ги знаете овие мали трикови за нејзино одржување.

Уникатни форми на цвеќиња кои личат на нешто друго

Функцијата на опрашување придонела цвеќињата да се развијат во многу различни облици и бои од кои некои личат на препознатливи фигури, растенија и животни.
Датум: 02 јун 2014
, Автор:

Избрана е бојата на 2014-та

Компанијата Пантон која е официјално задолжена за контрола на комплетниот спектар на бои ја објави бојата која ќе ја одбележи 2014-та година.
Датум: 05 дек 2013
, Автор:

Мајмунска орхидеја

Орхидеја чиј цвет многу потсетува на лице на мајмун...