луѓе | Кафе пауза

Зошто некои луѓе никогаш не признаваат дека не се во право?

Причините зошто некој не може да признае дека не е во право можат да бидат различни, од едноставен недостаток на самосвест до сериозни нарушувања на личноста.

Како да се откажете од луѓето кои постојано ве повредуваат?

Бидете она што сте и покрај очекувањата на светот околу вас!

20 илустрации што ги прикажуваат малите недостатоци и големите грижи на луѓето

Важна мисија на визуелните уметности е да ни дадат алтернативни одговори на прашањето кои сме, како и да ни помогнат да најдеме утеха во уметничките дела.

Истражувањата откриваат: Кучињата и луѓето стареат на ист начин

Додека ги истражувале кучињата, научниците откриле различни откритија во врска со стареењето на човекот, вклучително и тоа како луѓето со различни карактери го доживуваат процесот на стареење.

5 лоши здравствени навики што ги имаат многу луѓе кои работат на компјутер

Пандемијата целосно го смени нашиот начин на живот, а една од промените што ги донесе со себе е работењето од дома.

5 вида луѓе кои не треба да ја следат кето диетата

Кето диетата е моментално најпознатата на диета која привлече големо внимание и популарност во последните две години поради низата здравствени придобивки што ги нуди...

Неверојатни тетоважи кои се трансформираат кога луѓето ги движат своите тела

Денес ви подготвивме колекција „подвижни“ тетоважи кои се трансформираат кога луѓето ги движат своите тела.

20 илустрации што докажуваат дека во светот има само два вида луѓе

Кога ги споредувате навиките и начинот на живот на луѓето, ќе забележите дека има многу различни начини на соочување со секојдневните предизвици, како и различни начини на уживање.

Француски фотограф се вљубил во Виетнам и го нарекол мозаик на контрасти

Еден француски фотограф почнал да ги истражува заедницата и културата на Виетнам и создал фото-проект што ја доловува вистинската „душа“ на луѓето и на нивниот секојдневен живот.

Како изгледа менито на најздравите луѓе во светот?

Нивното потекло е обвиткано со мистерија.