вредност | Кафе пауза

Ситници што хороскопските знаци ги ценат повеќе од подароците

Секој подарок има посебно значење, особено ако е избран со љубов и внимание, но постојат и други нематеријални работи што можете да ги подарите.

8 знаци дека луѓето ве земаат здраво за готово

Ако секогаш давате сè од себе, но добивате помалку од она што навистина го заслужувате, можеби е време да ги преиспитате вашите односи.

Како да љубите некој што не ја знае својата вредност?

Кога љубите некого што не ја знае својата вредност, вие мора да се надевате дека еден ден тие ќе почнат да се гледаат онака како што вие ги гледате нив!

Кои се најскапите книги во светот?

Некои од овие книги имаат историска вредност, а некои се скапи затоа што се доста ретки.

6 начини да ја пронајдете својата вредност

Сите имаат свои несигурности, стравови... но време е да се изборите против нив и да си ја пронајдете вредноста во своите очи!

Поучна приказна: Злато без вредност

Еден човек го закопал целото свое богатство на тајно место во својата градина и потоа секој ден одел таму, го откопувал богатството, го броел парче по парче и проверувал дали сè е на своето место...

Вие вредите повеќе отколку некој кој веќе си заминал од вас

Откако ќе си замине личноста со која сте ги споделувале и најдлабоките тајни, тешко е да се преправате дека не сте повредени.

12 работи што ги прават девојките затоа што се чувствуваат безвредно

Пред да почнете да ги обвинувате вашите пријателки или девојки поради нивното однесување, имајте на ум дека тие прават одредени работи затоа што се чувствуваат безвредно.

10 заповеди на жените кои ја знаат својата вредност

Силните жени кои знаат колку вредат, знаат како да се однесуваат и како да го изберат она што им е потребно во животот.

Зошто треба веднаш да си се извините на себе за сите грешки?

Дали и вие честопати на другите им придавате поголема вредност, притоа ставајќи се себе на страна?

Не ја барајте вашата вредност во очите на мажот – најдете маж кој ќе вреди

Многу жени придаваат преголемо значење на тоа да се биде во врска, а не обрнуваат доволно внимание на сопствената самодоверба.