3 опасни вистини за бракот што не ви ги кажал никој

Најчесто бракот е многу поразличен од она што ви го кажуваат или она што го гледате на телевизија.

Дали бракот може да ве направи посреќни?

Едно ново истражување покажало дека луѓето во брак не се толку среќни и здрави како што се мислело.

Брачни партнери откриваат зошто повеќе немаат секс

Неколку корисници на Редит решиле да споделат зошто повеќе немаат секс со нивните брачни партнери.

Најдобриот секс не е пресуден за изборот на брачен партнер

Според едно истражување, жените обрнувале најмногу внимание на верноста, поврзаноста кон семејството и способноста на мажот да биде добар татко.

10 вистински приказни што објаснуваат зошто модерните жени не сакаат да стапат во брак

Денес сè помалку и помалку жени се одлучуваат да стапат во брак.

Какво е физичкото, менталното и емоционалното влијание на несреќниот брак?

Дали знаевте дека влијанието на несреќниот брак е многу поголемо од тоа што мислите?

Знаете ли кога бракот станува она вистинското?

Доколку ги преживеете првите 20 години од бракот, нештата ќе се подобруваат, барем така тврдат американските научници.

Парите сепак играат улога: Платата може да има големо влијание на вашата врска

Едно неодамнешно истражување спроведено на Факултетот во Корнел докажало дека паровите што заработуваат отприлика исто имаат постабилна врска, посреќни се и имаат поголеми шанси да стапат во брак.

Овој маж ги запишувал сите пати кога сопругата го одбила за секс и ѝ ја пратил листата кога отишла на пат

Една жена решила да го сподели со социјалните мрежи писмото што го добила од нејзиниот сопруг пред да оди на деловно патување.

Истражување: Браковите стануваат посреќни со текот на времето

Често кога браковите се тема на истражување, резултатите не се многу оптимистични.

6 чудни нешта што сигурно не сте ги знаеле за успешните бракови

Според науката, постојат многу случајни работи кои можат да го направат бракот успешен.

Не е бракот за секого: 3 фактори кои влијаат дали ќе се омажите/ожените или не

Резултатот добиен од истражувањето што се темели на овие 3 карактеристики покажува дали ќе ви биде поставено прашањето на кое одговорот е „да“.