Тајни простории во авионите: Дали знаете каде спие екипажот за време на долгите летови?

Дали некогаш сте се запрашале каде е екипажот и дали одмараат за време на долгите летови?

Зошто најголемиот број од седиштата во авионите се сини?

Додека се обидувате да го пронајдете вашето седиште најверојатно ќе забележите дека седиштата во авионот се сини.

Тајни од авиокомпаниите: Кога се најевтини билетите, зошто се исклучува телефонот за време на летот…

Секоја професија има свои тајни. Тоа е случајот и со професијата поврзана со одржување и летање на авиони.

Фотографии од 50-тите години ни откриваат како бебињата патувале во авионите

Авиокомпаниите треба да се трудат да бидат што е можно попријатни за сите патници, вклучувајќи ги и бебињата.

Како би изгледале патничките авиони во иднина?

Дизајнерите на воздушни летала моментално работат на тоа да создадат што е можно поудобни услови за сите типови патници.

Зошто авионите оставаат бели траги на небото?

Како науката за воздухопловството го објаснува овој интересен феномен?

10 морничави тајни кои пилотите и стјуардесите никогаш нема да ви ги откријат

Многумина уживаат во летањето и се препуштаат целосно на машинеријата која ќе ги вивне кон небото и на луѓето кои управуваат со неа.
Датум: 01 фев 2016

Неверојатни фотографии ни покажуваат како гробишта за авиони станале дом на 3 семејства

Што се случува со авионите кога тие повеќе не се способни да владеат со небото?

Вкупниот број на сите авиони ширум светот кои летаат во овој момент

Одличен веб-сајт кој ќе ви овозможи брзо и лесно да ги следите авионските летови на вашите блиски.

Креативна реклама од Хонда по повод 65 години постоење

Видеото ги прикажува најуспешните креации и иновации на нивните инженери, кои се трансформираат во рацете, од една форма во друга, од мотори и автомобили – во роботи и авиони.
Датум: 08 јул 2013
, Автор:

Жени и воени авиони – поинаков поглед кон историјата

Колор-фотографии на жени кои помагаат во изработката на воени авиони во 40-тите години, кои во оригинал се црно-бели.

Каква технологија нè очекува до 2020 година?

Одбравме некои технолошки откритија кои не само што се најавуваат, туку на кои веќе се работи, со цел да добиеме некаква слика за она што нè очекува до крајот на оваа декада.
Датум: 13 фев 2012
, Автор: