Јогуртот како природен пробиотик за ефикасно забрзување на метаболизмот

Прескокнувањето на оброците или посегнувањето по нездрава храна најчесто е последица на брзото темпо на живот проследено со голема количина стрес, поради што доаѓа до нарушување на цревната флора и слузокожата на цревата, во кои се наоѓаат најголемиот број на одбранбени клетки на нашиот организам.

Јогуртот како природен пробиотик за ефикасно забрзување на метаболизмот

За да го регулираме работењето на дигестивниот тракт потребно е да внесеме баланс во повеќе сегменти од нашиот живот. Важно е да воспоставиме редовна физичка активност и да го намалиме стресот, но најголем придонес дава балансираната исхрана.

За воспоставување и одржување на нормалната функција на цревата во секојдневната исхрана треба да се вклучат природни пробиотици, кои полезно делуваат на цревната флора и го поттикнуваат варењето. Во оваа задача главна улога играат млечните бактерии кои се познати како најефикасни во воспоставување на бактериска рамнотежа во организмот. Пробиотските култури содржани во млечниот јогурт го поттикнуваат варењето и го активираат метаболизмот, кој во таа ситуација е драстично забавен.

Низ годините Balans+ е клинички докажан сојузник во одржување на дигестивната рамнотежа. Истражување спроведено од страна на КБЦ Бежаниска Коса врз 50 испитаника потврдило дека по само 10 дена редовна употреба на пробиотскиот јогурт Balans+ доаѓа до регулирање на варењето и воспоставување на баланс во вашиот организам.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар