Уметник од Канада создава слики со топла зимска атмосфера

Еден од најпопуларните артисти во Канада, Ричард Савој, црта слики што се буквално полни со „зимски“ чувства.

2019-та нема да ви биде добра година, освен ако…

2019-та нема да биде вашата година ако не се надевате дека нештата ќе станат подобри...

10 мрачни и езотерични окултни практики од минатото

Како што можеме да заклучиме од пештерските цртежи, верувањето во виши сили кои се надвор од наша контрола им претходи на агрикултурата и цивилизацијата.

Што го прави животот добар: Лекции од најдолгото истражување за среќата

Со векови сме ја барале среќата во материјалните нешта, парите, славата, богатството и слично.

7 средновековни знаменитости во Европа што можете да ги посетите и денес

Во овој период архитектите, уметниците и другите артисти ги оформиле градовите и заедниците кои ни се познати денес.

12 прашања што ќе ви го променат животот

Инстинктот ни вели да бараме одговори, но понекогаш прашањата се оние коишто нè учат најмногу.

Причините поради кои токму вашиот хороскопски знак се наоѓа на „лошата листа“ кај Дедо Мраз

Никој не е совршен, па дури и најдобрите луѓе прават по нешто лошо одвреме-навреме.

„Полица“ со кампања за читање насекаде – „Читај на екс“

Од вчера, во дел од автобусите на ЈСП граѓаните имаат можност да читаат додека се возат, дури и ако со себе не носат книга.
Датум: 05 дек 2018
, Автор: