22 септември 2017 | Кафе пауза

Филм: Кингсман: Златниот круг (Kingsman: The Golden Circle)

Егзи, уличното дете што стана шпион со добар стил, повторно се враќа на големото филмско платно за да го спаси светот

Еве што сѐ цистите на јајниците може да му направат на вашето тело

Во најголем број случаи цистите се прилично безопасни и може да исчезнат сами од себе, но постојат и одредени начини на кои тие може да влијаат на вашето тело.

10 начини да ја исчистите енергијата на вашата аура

Секој од нас природно привлекува одредени луѓе и ситуации. Сите ние треба да научиме некои лекции во овој живот, па во зависност од тоа ги привлекуваме луѓето кои ни се од помош.

10 неверојатни антички техники за претскажување на иднината

Денес претскажувањето на иднината обично вклучува тарот карти, читање од дланка, или пак хороскоп. Овие модерни техники не се ништо во споредба со она што се случувало во минатото.

Зошто жените се одлучуваат на неверство?

Кога една жена ќе го изневери својот партнер, тоа не е одлука која ја донела во моментот...

15 знаци дека имате напредна душа

Доколку сакате да дознаете дали имате напредна душа, обидете се да се пронајдете во следниве 15 знаци...

10 легендарни и мистериозни библиотеки од древниот свет

Огромните библиотеки на древните цивилизации се доказ дека сите богатства во светот изгледаат бледо во споредба со знаењето.

Мантра на денот: Денес, сетете се да дишете

Денес, слушајте го биењето на вашето срце и сетете се дека сте тука.

8 причини зошто никогаш не треба да си играте со тивките луѓе

Тивките луѓе се сметаат за слаби и покорни, но тоа е далеку од вистината.

Млад брачен пар го освои целиот свет со несекојдневна фотосесија за нивната љубов

Многу луѓе, особено жените, имаат негативно мислење за својот изглед. Сепак, не е чудно од каде потекнува оваа несигурност.

Одберете го човекот кој најмногу ве плаши и дознајте ја вистината за себе

На следниве фотографии можете да видите актери од разни филмови коишто толкувале ликови со некакво ментално нарушување.
12