05 октомври 2012 | Кафе пауза

Филм: Диктаторот (The Dictator)

Светскиот општествен поредок низ огромна доза хумор и сатира...

Нешта кои ви се наметнати од општеството (а не мора да ги направите)

И покрај тоа што сакаме да веруваме дека сме слободни и автономни индивидуи, вистината е дека општеството влијае врз нашите животни одлуки.

Убавици кои го рушат стереотипот за манекенските пропорции

Овие девојки немаат вишок килограми, туку само се чувствуваат убаво во своја кожа, прекрасни какви што ги создала природата.

Волшепството сокриено во пештерата Мелисани во Кефалонија

Таа се формирала пред неколку илјадници години, а денеска има форма на буквата „В“ со две големи дупки исполнети со вода, помеѓу кои има остров.

Прва детска колекција на „Dolce & Gabbana“

Италијанската модна куќа „Dolce & Gabbana“ ја претстави својата прва детска колекција, која нуди елегантни парчиња како костуми, свечени фустани и капути за најмладите.

Дали може со нож да се пресече капка вода на два дела?

Може, и тоа без растекување и без неред – само чисто и едноставно пресекување на водата.

Возбудлива паркур галерија: кој вели дека луѓето не можат да летаат?

Паркурот официјално не е призаен како спорт, но никој не може да негира дека за да се практикува неопходно е добро да се развијат телото и умот.