Неверојатна модерна изведба на ирски танц

Ирската танцувачка група „Prodijig“, се собрани танцувачи кои се доволно смели да ја променат оваа традиционална игра, правејќи ја уникатна, модерна и застрашувачки добра.

Ламборгини Авентадор Џеј – досега невидено уметничко дело од автомобил

Крајно неописливо искуство на моќ и динамика, а какво поинаку би било возењето со повеќе од 300 км на час...
Датум: 19 мар 2012
, Автор:

Наргилето полошо отколку 100 испушени цигари

Еден пушач од една цигара во просек вдишува 12 пати, додека во едночасовно пушење наргиле околу 200 пати.

Уметност од зрна кафе

Сме виделе интересни уметнички дезени на површината на кафето, но овој вид уметност опфаќа и интересни креации направени од зрна кафе.
Датум: 19 мар 2012
, Автор:

Легендата за создавањето на неверојатните водопади Игуасу

Игуасу во превод значи голема вода. Со само еден поглед на нив, ќе сфатите дека нивното име не е преувеличување.

Разиграна абецеда

Тиен-Мин Лијао изработила интереснa анимација за промоција на абецедата. Таа на нејзините раце нацртала линии со мастило, кои кога гестикулира се претвораат во јасни букви.
Датум: 19 мар 2012
, Автор: