Само сочувствителните луѓе би ги направиле овие 20 нешта

Само сочувствителните луѓе би ги направиле овие 20 нешта

Да се биде сочувствителен значи да се чувствува емпатија и разбирање за чувствата и потребите на другите. Ваквите луѓе ќе ги препознаете по тоа ако ги направат овие 20 нешта.

Само сочувствителните луѓе би ги направиле овие 20 нешта

 1. Тие ги ставаат туѓите потреби пред своите. Свесно или несвесно, ним многу им се важни потребите на оние што ги сакаат.
 2. Прво слушаат, па потоа зборуваат. Ги опсервираат туѓите потреби и чувства, а потоа кажуваат што мислат или чувствуваат во врска со тоа.
 3. Доброволно се откажуваат од нешта за да им помогнат на другите. Ним можете да им се јавите на сред ноќ за да им се жалите за раскинувањето.
 4. На туѓите проблеми им пристапуваат како на свои. Тие имаат способност да препознаат кога некој друг има проблем и да одберат прав метод на делување во однос на тоа.
 5. Секогаш ви го чуваат грбот. Никогаш не ги напуштаат оние кои ги сакаат. Затоа се толку посакувани за пријатели.
 6. Мислат со мозокот, а не со емоциите. Тие не подлегнуваат на емоциите во стресните ситуации, туку разумно ја опсервираат ситуацијата и делуваат согласно своите уверувања.
 7. Привлекуваат безусловна љубов, затоа што и ја даваат. Тие едноставно зрачат со љубов.
 8. Лесно простуваат. Знаат како да ги пуштат негативните емоции да излезат од нив на мирен начин.
 9. Не уживаат во конфликтите, но не бегаат од нив. И во оваа ситуација тие прво слушаат, потоа опсервираат и на крај постапуваат разумно. Ќе го избегнат конфликтот ако нема што да се добие од него, но не и кога имаат што да изгубат доколку не водат битка.
 10. Можат да пронајдат по нешто заедничко со секого. И тоа е дел од разбирањето на другите.
 11. Само сочувствителните луѓе би ги направиле овие 20 нешта

 12. Искуствата ги вреднуваат повеќе од парите. Искуствата им овозможуваат повеќе позитивни емоции и задоволство отколку парите.
 13. Како што се љубезни со другите, така се љубезни и кон себе. Ако не се сакаш себеси, не можеш да ги сакаш ни другите.
 14. Внимаваат на квалитетот на својот живот. Сè што прават е обмислено и со доза на страст.
 15. Ги почитуваат туѓите мислења. Разбираат дека секој го гледа светот од сопствената позиција во него и ги формира ставовите во согласност со она што го гледа. Разбираат и дека со некои луѓе имаат идентични ставови, само ги изразуваат на различен начин.
 16. Веруваат дека знаењето не е изгубено ако се сподели. Тие им помагаат со своето знаење на оние што ги сакаат. Не го чуваат своето знаење за себе само за да изгледаат попаметни.
 17. Имаат одлични манири. И тоа прави луѓето да се чувствуваат добро во нивно друштво.
 18. Го вадат најдоброто од другите. Како резултат на сè што е наведено досега, тие умеат да ги поттикнат другите да бидат подобри личности вадејќи го најдоброто од нив.
 19. Знаат да им направат ќеиф на родителите. Или на родителите на партнерот. Знаат како да импресионираат.
 20. Секогаш се осврнуваат на своите емоции. Затоа што срцето знае што е правилно, а што не.
 21. Знаат што сакаат во животот и не им е гајле што другите мислат за тоа. Тоа си е нивно право.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар