Мудроста на шаманите: Постојат 4 основни причинители на болести

Шаманите се обични мажи и жени кои можат да остварат контакт со нивната повисока свест. Тие можат да комуницираат на специфични начини кои се невозможни за останатите луѓе. Шаманите обрнуваат големо внимание на причините и последиците во животот.

Мудроста на шаманите: Постојат 4 основни причинители на болести

Сите сме свесни дека нашите тела поминуваат низ разни трансформации во текот на животот. Телото може да се разболи како последица од голем број работи, како што се несреќите, вирусите и смртоносните болести. Од гледна точка на Шаманите, сите овие работи се само последици, а ние мора да дојдеме до коренот на проблемите.

Постојат само 4 основни причинители на болести. Овие причинители не се бактерии и вируси, туку нашата внатрешна состојба. Во продолжение, прочитајте за што станува збор…

1. Губење на душата

Загубата на душата е многу голем проблем, без разлика дали сте свесни за тоа или не. Ова е најсериозниот причинител на болести кои можат да бидат и смртоносни.

2. Хроничен страв

Луѓето кои страдаат од хроничен страв се многу подложни на болести. Тоа е така, затоа што стравот ги убива нашите способности за функционирање.

3. Спиритуални упади и духови што опседнуваат

Ова се случува кога на човекот му недостасува духовен заштитник. Тоа се случува како последица од негативните мисли кои создаваат отвор во телото. Ако ги потиснувате работите и не ги изразувате емоциите, може да се соочите со спиритуални упади.

4. Дисхармонија

Ова се случува кога луѓето ќе ја изгубат врската што им била многу важна во животот. На пример, ова честопати се случува кога еден од двајцата постари брачни партнери ќе почине. Дисхармонијата ги прави луѓето ранливи на многу негативни работи.

Прочитајте ги и следниве совети од шамани што можат да ви помогнат во секојдневниот живот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар