Целиот живот може да ви се промени за само 6 секунди: Добро прочитајте и ќе сфатите!

Целиот живот може да ви се промени за само 6 секунди: Добро прочитајте и ќе сфатите!

Сите честопати велиме дека немаме време за многу работи, дури ни за мали нешта, а притоа воопшто не сме свесни колку работи може да се променат за само 6 секунди!

Целиот живот може да ви се промени за само 6 секунди: Добро прочитајте и ќе сфатите!

 •     За 6 секунди може да бакнете или да прегрнете некого и да го уверите колку го сакате;
 •     За 6 секунди може да отворите или да придржите нечија врата;
 •     За 6 секунди може да земете длабок здив и да се смирите;
 •     За 6 секунди може да си кажете себеси: „Не вреди и да се нервирам.“;
 •     За 6 секунди може да ставите љубовна порака напишана на парче хартија во џебот на вашата сакана личност;
 •     За 6 секунди може да нацртате срце и да му го покажете некому;
 •     За 6 секунди може да кажете искрено извини;
 •     За 6 секунди може да ги затворите очите и да се опуштите;
 •     За 6 секунди може да ги исфрлите грдите слики од главата;
 •     За 6 секунди може да фрлите во канта некој премет што ве потсетува на нешто лошо;
 •     За 6 секунди може да сфатите колку уживате во нежниот и пријатен допир на сонцето;
 •     За 6 секунди може да одлучите повеќе да не се вртите кон минатото;
 •     6 секунди може да шепотете „Ќе биде сè во ред.“ – со вас или со некој друг;

Немојте како папагал само да повторувате „Немам време.“. Има доволно време за лошиот ден да се претвори во добар. Разберете што е важно, а што не е. Има доволно време сè да се промени.

За само 6 секунди може да им се вратите на убавите, вистински вредности – љубезноста, сочувството, единството, надежта, мирот и љубовта.

Прочитајте ги и овие 10 совети кои ќе ви помогнат да ја усовршите употребата на обратната психологија.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар