Забавни гатанки за големи и мали

Карантинот заврши, но тоа не значи дека активностите дома ќе завршат. Ако барате интересна активност за вашето дете, овие интересни гатанки се одлична ментална вежба. Пробајте да ги одгатнете и вие! Сигурно ќе уживате!

Забавни гатанки за големи и мали

1. Можеш да ме слушнеш и контролираш, но не може да ме видиш ниту допреш. Кој сум јас?

  • Решение:

    Твојот глас

2. Имам раце, но не можам да ракоплескам. Кој сум?

  • Решение:

    Часовник

3. Често те следам и го копирам секој твој чекор, но не можеш да ме фатиш ни допреш. Кој сум?

  • Решение:

    Твојата сенка

4. Имам многу очи, но не можам да гледам. Кој сум?

  • Решение:

    Компир

5. Што е потешко: еден тон цигли или еден тон памук?

  • Решение:

    Ништо не е потешко. Тежат исто.

6. Можеш да ме видиш еднаш во јуни и еднаш во ноември, но никогаш во мај. Што сум?

  • Решение:

    Буквата И.

7. Што има нозе, но не може да оди?

  • Решение:

    Маса

8. Имам посветла боја од портокал и имам зелено на главата. Кој сум?

  • Решение:

    Морков

9. Што може да те фати, а нема раце?

  • Решение:

    Промаја

Погледнете ги и овие загатки што ќе ве вратат во детството и обидете се да ги пронајдете 5-те разлики во сцените од филмовите на Дизни.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, книгите на Стивен Кинг, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар