Тест: Изберете симбол и откријте со каква емпатија се карактеризира вашата душа!

Тест: Изберете симбол и откријте со каква емпатија се карактеризира вашата душа!

Се смета дека лицето со развиена емпатија го доживува она низ што поминува другата личност, т.е. разбира како се чувствува таа и сочувствува со неа. Постојат различни видови на емпатија, а овој тест на личноста може да ви открие со кој вид емпатија се карактеризира вашата душа, доволно е да изберете еден симбол.

Тест: Изберете симбол и откријте со каква емпатија се карактеризира вашата душа!

 • Симбол бр. 1

  Емпатија поврзана со природата

  Можете да ги почувствувате потребите на растенијата, животните, природата. Веројатно се занимавате со професија поврзана со природата како што се паркови и шуми. Ги разбирате растенијата и ја чувствувате природата. Свесни сте дека на растенијата им е потребна вашата грижа за да преживеат, а вам ви треба природата за да се чувствувате добро.

 • Симбол бр. 2

  Животинска емпатија

  Вие сте личност која е особено поврзана со животните. Можеби се грижите за нив, им носите храна или имате професија поврзана со нив. Можете да ги разберете потребите на животните; поголемиот дел од времето го поминувате со нив, лесно можете да откриете дали нешто не е во ред со нив и точно знаете како да им помогнете.

 • Симбол бр. 3

  Интуитивна емпатија

  Собирате информации за луѓето без дури и да комуницирате со нив и можете лесно да ја разберете главната намера на другата личност. Разбирате како се чувствуваат другите луѓе и лесно се поврзувате со нив.

 • Симбол бр. 4

  Емоционална емпатија

  Ова е еден од најчестите видови на емпатија. Ги прифаќате емоциите на другите и се чувствувате како да се ваши. Се чувствувате среќни кога другата личност ќе добие радосна вест, а тажни сте кога другите минуваат низ тежок период. Важно е да ги разберете и сопствените емоции. Ова ќе спречи да се исцрпите себеси и во исто време да им помагате на другите.

 • Симбол бр. 5

  Еколошка емпатија

  Средината во која живеете може да поттикне емоции како радост, тага и други во вас. Како резултат на тоа, ве привлекува историјата и географијата на одредено место. За вас, најдобриот начин да ги наполните батериите е да поминете некое време среде природа. Сечењето дрвја или уништувањето на животната средина влијае на вас. Приклучете се на еколошки иницијативи ако можете. Вам ви е неопходна хармонична средина за да имате мирен ден. Покрај тоа, имате тенденција да ја декорирате вашата куќа со растенија и да избирате природни бои и материјали за вашата облека и мебел.

 • Симбол бр. 6

  Физичка емпатија или медицинска емпатија

  Вие сте личност која сака да им помага на другите и да ги лекува. Луѓето со ваков вид на емпатија ги разбираат и симптомите на другите луѓе, се поврзуваат со нив и често практикуваат медицина.

Доколку се забавувавте со овој тест, можеби ќе сакате да направите и друг за да добиете совет за вашата моментална животна ситуација.

Извор: sensa.mondo.rs


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар