Ранобудниците имаат една заедничка карактеристика која најверојатно нема да ви се допадне

Едно неодамна спроведено истражување покажа дека луѓето кои го сакаат утрото делат една заедничка карактеристика. Во продолжение откријте за што станува збор…

1-dali-ste-ranobudnici-ovie-lugje-imaat-edna-zaednichka-karakteristika-doznajte-koja-e-taa-www.kafepauza.mk_

Хенри Брубејкер, еден од научниците, истакна дека луѓето кои стануваат од креветот наутро и веднаш со насмевка започнуваат да ги извршуваат своите утрински ритуали имаат исто ниво на свест како и одредени животи.

На интелигентните луѓе им е потребно време да се адаптираат, а оние кои го сакаат утрото како да ја гледаат својата цивилизациска улога во подготвување смуди и пеење додека го прават тоа. Тоа значи дека луѓето кои наутро се преполни со оптимизам и со леснотија стануваат од креветот, најверојатно имаат помал степен на интелигенција и свесност за тоа што всушност навистина носи денот.

За интелигентните луѓе животот не е никаква весела уметност, додека оние кои се радуваат на утрото многу помалку размислуваат и спремни се без оптоварувања да ги извршат своите социјални обврски во текот на денот.

Што мислите за резултатите од ова истражување?

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар