Како да го проверите протокот на чи енергија во куќата?

Според фенг шуи, сè се сведува на протокот на енергија. Позитивниот проток е клучен за сите аспекти на животот во домаќинствата. Чи е зборот за универзалната енергија што прави сè околу нас. Добар чи е добра енергија во сите свои форми. Таа може да варира од лековити мириси во нечиј дом, до уметнички израз на ѕидот. Затоа, важно е да знаете што создава добра енергија во просторот, како функционира и како да стекнете навика редовно да го проверувате протокот на енергија во домот.

Како да го проверите протокот на чи енергија во куќата?

Чи во куќата

Создавањето добар проток на чи енергија во вашиот дом е клучно кога ќе одлучите да го реновирате просторот за живеење. Исто така, дури и ако сакате само да го преуредите мебелот, важно е да не ја блокирате таа енергија и да ѝ дозволите да тече. Всушност, енергијата треба да ја замислите како вода што тече низ вашиот простор за живеење. Значи, ако водата влезе во вашиот простор за живеење, на влезната врата, каде би застанала или каде би наишла на стагнација? Замислената вода треба да тече непречено во сите правци и на лесен начин за да го освежи вашиот дом.

Проверка на протокот на енергија

При проверка на протокот на енергија, важно е да обрнете внимание на рамните линии кои создаваат остар квалитет на енергија. Правите линии придонесуваат за течење на енергијата, а ваквиот дом е ладен и негостољубив. Ако вратата или прозорецот се наоѓаат на крајот на правата линија, тоа е уште попроблематичен случај.

Друга работа на којашто треба да обрнете внимание се блокирачките области, оние што не ѝ дозволуваат на енергијата да тече. Барајте блокади во вашиот животен простор замислувајќи голем порој вода што тече низ нив. На пример, ако видите ѕид веднаш штом ќе ја отворите вратата, тоа е очигледен пример за блокада на енергијата.

Исто така, препорачливо е да избегнувате паралелни предни и задни врати, огледала свртени кон влезната врата, како и скали свртени кон влезната врата.

Прочитајте како совршено да ја уредите трпезаријата според фенг шуи.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар