Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

Знаеме дека природата често нѐ изненадува со своите природни феномени. Без разлика дали се работи за морскиот свет, животните, растенијата или некоја невообичаена појава, се чини дека природата никогаш нема да престане да нѐ изненадува.

Погледнете ги овие 17 фотографии кои ќе ве уверат дека сѐ уште не сте виделе сѐ што природата има да ни приреди, понекогаш во соработка со предметите околу нас.

1. Стаклена топка пронајдена на плажа во Хаваи, која станала дом на мал морски екосистем

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

2. Дрвја завиени во пајажина

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

3. Сте се запрашале колкави се всушност лигњите? Еве едена огромна која неодамна испливала на брегот на плажа во Нов Зеланд.

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

4. Светкавиот биолуминесцентен фитопланктон ја прави оваа плажа како излезена од бајките

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

5. Замрзнат камен кој изгледа како да е срце од чудовиште од мраз

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

6. Брод за крстарење кој е толку голем што изгледа како да плови по земја

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

7. Џиновски кокосови ракови со големина на куче

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

8. Дел од кампања на Гринпис во Русија против дресирањето

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

9. Ова суштество некогаш постоело и се вика Титанобоа

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

10. Кога ткивото на овој лист ќе се оштети, ја губи бојата и станува транспарентно

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

11. Резултат од силен град кој паѓал врз сончев кров

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

12. Домат кој раѓа нови семиња

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

13. Да, ова е снег

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

14. Морски животни кои личат на желе – се викаат салпи

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

15. Голем сон(пчел)глед

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

16. Огромно дрво кое може да смести цел град во себе

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

17. Изгледа Епл ќе отвораат нова продавница во шума

Фотографии од природни феномени кои ќе ве изненадат до онесвестување

Погледнете ги и овие 19 фотографии на кои универзумот прави коинциденции што воодушевуваат.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар