Еве како работи мозокот на првиот состанок :)

„Brain Divided“ е 5-минутен анимиран филм во кој се прикажува како функционира машкиот мозок за време на првиот состанок, кога е растргнат помеѓу нагонот за страст и разумот.

Еве како работи мозокот на првиот состанок :)

Двата дела на мозокот кои ги контролираат овие сегменти никако не можат да се усогласат, а кога конечно тоа ќе се случи… 

Еве како работи мозокот на првиот состанок :)

Гледајте го видеото. Крајот е закон. 🙂

Реализацијата е на Josiah Haworth, Joon Shik Song и Joon Soo Song кои дебитираа на четвртиот Студентски фестивал за анимација Cartoon Brew.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. Bube Reply

    Hahahaha sigurno e rak vo horoskop.

Остави коментар