Браво професоре! Бебе почнува да плаче за време на предавање, професорот реагира на најдобриот можен начин

Професорот Сидни Енглберг, 67-годишен предавач на Еврејскиот универзитет во Ерусалим не се збунил кога едно бебе почнало да плаче чија мајка ги посетува неговите предавања за организационо однесување. Мајката се засрамила и сакала да го напушти часот, но наместо тоа, таткото на 4 деца и дедо на 5 го земал детето и го смирил во своите раце, без притоа да го загуби текот на предавањето.

1-bravo-profesore-bebe-pochnuva-da-plache-za-vreme-na-predavanje-profesorot-reagira-na-najdobriot-mozhen-nachin-kafepauza.mk

Според неговата ќерка, Енглберг им дозволува на мајките кои слушаат предавања на постдипломски студии да си ги земат децата, па дури и да ги дојат. Ниедна мајка не треба да избира помеѓу мајчинството и образованието.

2-bravo-profesore-bebe-pochnuva-da-plache-za-vreme-na-predavanje-profesorot-reagira-na-najdobriot-mozhen-nachin-kafepauza.mk3-bravo-profesore-bebe-pochnuva-da-plache-za-vreme-na-predavanje-profesorot-reagira-na-najdobriot-mozhen-nachin-kafepauza.mk

 

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар