35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Некои успокојувачки, други застрашувачки, секоја од овие бабини деветини звучи познато, а истите имаат потекло од Индија. Интересен начин да се потсетиме на овие суеверија, осмислила илустраторката Аличија Соџа од Бангалор, Индија.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку не можете да заспиете навечер, тоа значи дека сте будни во нечии туѓи соништа.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Сечејќи нокти навечер ги повикувате духовите или несреќата.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку првото нешто што ќе го видите наутро е метла, нешто лошо ве очекува.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Ако бебе се роди со два вртежи на темето на главата, два пати ќе се мажи/жени.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку ви се истури чај додека го сипувате во шолја, имате чисто срце.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку го изедете последниот залак од десерт кој го делите со некој друг, ќе имате верен сопруг.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку видите виножито и си замислите желба додека допирате злато, истата ќе ви се оствари.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку му дадете некому нешто во петок, никогаш нема да го добиете назад.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку вторите прсти на стапалата на жената ѝ се подолги од палците, таа ќе доминира во бракот.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку кивнете непосредно пред да излезете од вашиот дом, тоа носи несреќа.

35 познати бабини деветини кои потекнуваат од Индија

Доколку си го гризнете јазикот додека јадете или зборувате, некој зборува нешто лошо за вас.

Продолжува на следната страна…

За авторот
Љубопитна новинарка и маркетерка со истражувачки дух, која е во вечна потрага по доза креативност. Животно мото ѝ е дека без утринско кафе, испеана песна и барем малку возбуда, не треба да ѝ помине ниту еден ден. Неостварен сон - да го прошета светот.

Поврзани содржини

Остави коментар