13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

Денес, Дизни дефинитивно се обидува да ги достигне ѕвездите обрнувајќи големо внимание на квалитетот на своите анимации и трошејќи милиони за многу ситни детали. Но, ретко кој ги забележува повеќето од нив, а сите тие придонесуваат да имате незаборавно искуство и ви помагаат да заборавите на реалниот свет веднаш штом ќе го вклучите филмот кој не сакате да заврши. Погледнете ги овие детали во цртаните филмови на Дизни што уште еднаш докажуваат дека аниматорите се генијалци.

1. Во „Замрзнатото кралство 2“, во очите на ликовите можете да го видите одразот на она што тие го гледаат

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

2. Исто така, видливи се сите детали, шевови и текстури на облеката

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

3. Во „Принцезата и жабата“, тапетите ја прикажуваат вистинската природа на ликот

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

4. Во „Зоотропола“, пешачкиот премин има шари од зебра

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

5. Во „Ѕвонарот на Богородичната црква во Париз“, скулптурите од олуците имаат дамки од вода на нив

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

6. Во „Златокосата и разбојникот“, можете да го видите одразот на Рапунзел во очите на Флин за време на сцената со испрашувањето

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

7. Доларите во „Зоотропола“ имаат елен на нив

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

8. Во „Замрзнатото кралство“, профилот на Елза е врежан на монетите. Исто така, погледнете ги деталите на масата – има дури и гребнатини

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

9. Во „Ваијана“, кога Мауи се претвора во получовек и полуајкула, неговата тетоважа станува хибридна

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

10. Во „Херкул“, посветено е многу внимание на сенките. Има сенка на огнот на ќелавата глава на Хад

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

11. Во „Ѕвонарот на Богородичната црква во Париз“, кога Фроло се врти кон маскираните фигурите за време на песната „Hellfire“, светлината околу него е во форма на ковчег

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

12. Во „Аладин“, кога Јасмин ќе украде јаболко, продавачот ја фаќа за раката и ѝ ја става на масата. На масата има гребнатини што покажуваат дека тој отсекол многу раце за кражба на овошје

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

13. Во „Замрзнатото кралство“, кога Ханс разговара со Елза во студената зандана, тој испушта пареа. Елза не испушта затоа што таа е снежна кралица и студот не ѝ пречи

13 пати кога аниматорите на Дизни требаше да добијат медал за својата напорна работа што никој не ја забележува

Погледнете ја првата колекција венчаници инспирирана од принцезите на Дизни.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар