Загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот: Пронајдете ги разликите на овие 10 слики!

Загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот: Пронајдете ги разликите на овие 10 слики!

Интернетот ни сервира толку многу интересни работи што веќе развивме тенденција да се концентрираме само на она што е навистина важно за нас. Според едно истражување, Интернетот нѐ прави поселективни и претставува еден вид обука за нашите мозоци и нашето внимание.

Со овие загатки можете проверите колку е вашиот мозок способен за брзо забележување на разликите меѓу две слични слики.

1. Дали можете да ја пронајдете разликата?

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

2. Што е различно?

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

3. Пронајдете ја различната Инстаграм икона

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

4. Која е разликата меѓу овие два хотели?

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

5. Пронајдете го различното бебе

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

6. Пронајдете ја разликата

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

7. Пронајдете ја различната куќа

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

8. Еден емотикон е различен. Кој?

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

9. Што недостасува?

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

10. Пронајдете ја различната икона

10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

 • Решение:

  10 загатки кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

Пробајте да ги решите и овие забавни загатки.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар