Една година во шума

Неверојатно тајмлапс видео кои ги покажува промените во пејсажите во текот на една година во шума...

Њујорк во своето најдобро светло

Ова видео е кратка приказна – луѓето „оживуваат“ наутро на својот пат, живеејќи го својот ден и потоа полека сè се стивнува во текот на вечерта.

Париз во движење

Mayeul Akpovi е фантастичен фотограф од Бенин, кој моментално живее во Франција. Инспириран од убавините на Париз, го креирал ова фантастично видео составено од 3500 фотографии.

Објект целосно замрзнат однатре

Откако објектот бил користен како складиште за замрзнато месо во текот на цели 9 декади и поради лошо одржување, целиот ентериер на објектот бил целосно покриен со „вонземски“ мразулци.

Лос Анџелес погледнат низ сијалица полна со вода

Колин Мика и Брендон Ведер од компанијата „All Cut Up Films“ се креаторите на ова уникатно видео, изработено во техниката „time-lapse“, кое го прикажува Лос Анџелес во текот на новогодишниот период.

Магичниот поглед кон млечниот пат

Со многу планинарење, користење технологии и разни трикови, норвешкиот фотограф Terje Sorgjerd успеал да ја прикаже убавината на светот, од сосема нова, модерна перспектива...

Time lapse видео: „Невиденото море“

„Невиденото море“ (The Unseen Sea) е дело на фотографот и аниматор Сајмон Кристен кое претставува спој од повеќе фотографии, поврзани во едно фантастично time lapse видео...
Датум: 12 окт 2010
, Автор: