причини | Кафе пауза - Part 4

Како да продолжите да се движите напред кога сакате да се откажете?

Погледнете ги 5-те најчести причини поради кои посакувате да се откажете и како да се справите со нив.

Поради кои причини хороскопските знаци ги прекинуваат врските?

Доколку верувате во хороскоп, голема улога во раскинувањето има и хороскопскиот знак.

Понекогаш простувањето е најмоќното нешто што можете да го направите

Простувањето е моќен начин да си ја покажете љубовта кон себе...

Работи во домот што можат да предизвикаат анксиозност

Добро е да знаете кои работи во вашиот дом можеби ја влошуваат вашата анксиозност.

Важни нешта што треба да ги знаете за хроничната несоница

Иако ова нарушување има влијание врз луѓе кои воопшто не можат да спијат, хроничната несоница вклучува и симптоми кои траат подолг период.

Зошто е важна стерилизацијата на мачките?

Поради неконтролираното размножување, на улица завршуваат сè повеќе мачки.

Зошто е важно прво да се сакате себеси, а потоа партнерот?

Веројатно досега сте запознаени со разните лица на љубовта почнувајќи од родителската, пријателската, а подоцна и романтичната. Но негде помеѓу сите се наоѓа и љубовта кон себе.

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Причината за над 50% од повторливите спонтани абортуси останува неодредена, па паровите често остануваат само со прашања.

5 изненадувачки психолошки причини зошто оставате лош прв впечаток

Без разлика дали се подготвувате за интервју за работа, да одите на состанок или да ги запознаете родителите на партнерот, најверојатно сакате да оставите добар прв впечаток.

4 причини зошто треба да читате повеќе книги во 2019-та година

Од читањето има неверојатни придобивки, а следниве 4 ќе ве натераат уште денес да се опуштите со добра книга.

7 чудни нешта што ви го зголемуваат ризикот од рак

Постојат нешта коишто го зголемуваат ризикот од рак, но често се занемарени.

6 чудни нешта што сигурно не сте ги знаеле за успешните бракови

Според науката, постојат многу случајни работи кои можат да го направат бракот успешен.